訳
再生
- Kenji, how’s your stay in the Philippines so far?
ケンジ、フィリピンの生活は今のところどう?
- I missed the Philippines especially the food.
フィリピンの特に食べ物が恋しかったよ。
- What food have you tried?
どんなものを食べてみた?
- Oh, I like the chicken and pork in soy sauce?
ああ、醤油で味付けた鶏肉と豚肉の料理が好きかな。
- I forgot the name.
名前を忘れちゃったけど。
- Oh, that must be ADOBO.
ああ、それは恐らくアドボね。
- Yah yah. I remember. A-DO-BO.
そうそう、思い出した。アドボ。
- How do you cook that again?
どうやったらまた作れるかな。
- That’s easy to cook.
作るのは簡単よ。
- You will need a pork, chicken, a soy sauce, pepper, a bit of vinegar, onions, garlic and laurel.
必要なのは、豚肉、鶏肉、醤油、コショウ、お酢を少々、タマネギ、ニンニク、ローレルよ。
- Um, what’s laurel?
ええっと、ローレルって?
- Oh, I mean bayleaf.
ああ、ベイリーフのこと。
- Oh. Simple ingredients.
へえ。材料はシンプルだね。
- If you want it sweet, put a little sugar.
甘みが欲しい場合は、砂糖を少々加えて。
- Okay. How do I do it?
うん。どうやって作ればいいの?
- Okay, it’s like this. Saute the garlic, onion and ginger.
こんな感じよ。ニンニク、タマネギ、生姜を炒めて。
- You have to wait until it turns brown. Then put altogether the meat, soy sauce, pepper, bayleaf, and then the vinegar.
茶色になるまで待って、そうなったら肉、醤油、コショウ、ベイリーフ、お酢を一緒に入れて。
- Then add a cup of water and just let it boil until the meat is, ah, tender.
水をカップ1杯加えて、肉が、えっと、柔らかくなるまで煮て。
- Oh, I get it. But how do I know if it’s done?
うん、わかった。どうなれば完成したってわかるかな。
- It should be tender at least, um, easy to bite.
少なくとも、肉が柔らかい、えっと、簡単に噛める柔らかさなら完成よ。
- And if I like it sweet?
もし甘口にしたい場合は?
- That’s the time, ah, you put the sugar.
その煮ている時に、えっと、砂糖を入れて。
- That’s quite easy. I’ll try it tonight.
とても簡単だね。今夜試してみるよ。
- You should invite me the next time you cook, ha?
次に料理をするときは私を招待してね?
- Oh, sure I will.
わかった、そうする。
- I will try that one of these days.
近いうちに招待できるようにするよ。
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