訳
再生
Did you make that bara brith?
バラブリスを作ったの?
Yes, I did.
ええ。
I really fancy making some, but I've… I've never tried.
僕も作ってみたいけど、試したことがないんだ。
Oh it's easy, it is!
簡単よ!
First you have to make sure you've got all your ingredients.
まず材料が全部そろっているかを確認すること。
Yep.
うん。
Dried fruit, sugar, flour, eggs, mixed spices - is that it?
ドライフルーツ、砂糖、小麦粉、卵、ミックススパイス、それで全部?
More or less,
大体そうね。
but you are missing the most important ingredient!
でも一番重要な材料を忘れているよ!
What's that?
何?
Cold tea!
冷たい紅茶!
Cold tea!?
冷たい紅茶!?
You're having me on.
冗談言わないでくれよ。
No, honestly. You soak the fruit and sugar in the… in the cold tea overnight.
いいえ、本当よ。冷たい紅茶にドライフルーツを一晩漬けておくの。
It makes the fruit plump up, you see.
そうするとフルーツがふっくらするの。
And the cake will taste much better if you do it like that.
紅茶に漬けておけば、バラブリスはすごく美味しくなるのよ。
Well, I do wanna be authentic, like.
僕も本格的なものが作れるようになりたいな。
And then what?
それでる次は?
Well, the next day, stir in the egg first,
翌日に、まず卵をかき混ぜて、
um, then you add the flour and the spice,
それから小麦粉とスパイスを加えて、
and you bake it for about an hour at 180 degrees.
180度で1時間焼き上げる。
Got it. I'll get started.
わかった。やってみるよ。
It's a pity it takes so long though.
すごく時間かかるのは残念だけど。
I'd love to have some now.
今すぐにでも食べてみたいな。
Well, you can have some of mine in the meantime.
それじゃあ、私が作ったのをどうぞ。
Aww… lovely, diolch!
やった、ありがとう!
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