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手段についてたずねる

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  • Kenji, how’s your stay in the Philippines so far?
    ケンジ、フィリピンの生活は今のところどう?
  • I missed the Philippines especially the food.
    フィリピンの特に食べ物が恋しかったよ。
  • What food have you tried?
    どんなものを食べてみた?
  • Oh, I like the chicken and pork in soy sauce?
    ああ、醤油で味付けた鶏肉と豚肉の料理が好きかな。
  • I forgot the name.
    名前を忘れちゃったけど。
  • Oh, that must be ADOBO.
    ああ、それは恐らくアドボね。
  • Yah yah. I remember. A-DO-BO.
    そうそう、思い出した。アドボ。
  • How do you cook that again?
    どうやったらまた作れるかな。
  • That’s easy to cook.
    作るのは簡単よ。
  • You will need a pork, chicken, a soy sauce, pepper, a bit of vinegar, onions, garlic and laurel.
    必要なのは、豚肉、鶏肉、醤油、コショウ、お酢を少々、タマネギ、ニンニク、ローレルよ。
  • Um, what’s laurel?
    ええっと、ローレルって?
  • Oh, I mean bayleaf.
    ああ、ベイリーフのこと。
  • Oh. Simple ingredients.
    へえ。材料はシンプルだね。
  • If you want it sweet, put a little sugar.
    甘みが欲しい場合は、砂糖を少々加えて。
  • Okay. How do I do it?
    うん。どうやって作ればいいの?
  • Okay, it’s like this. Saute the garlic, onion and ginger.
    こんな感じよ。ニンニク、タマネギ、生姜を炒めて。
  • You have to wait until it turns brown. Then put altogether the meat, soy sauce, pepper, bayleaf, and then the vinegar.
    茶色になるまで待って、そうなったら肉、醤油、コショウ、ベイリーフ、お酢を一緒に入れて。
  • Then add a cup of water and just let it boil until the meat is, ah, tender.
    水をカップ1杯加えて、肉が、えっと、柔らかくなるまで煮て。
  • Oh, I get it. But how do I know if it’s done?
    うん、わかった。どうなれば完成したってわかるかな。
  • It should be tender at least, um, easy to bite.
    少なくとも、肉が柔らかい、えっと、簡単に噛める柔らかさなら完成よ。
  • And if I like it sweet?
    もし甘口にしたい場合は?
  • That’s the time, ah, you put the sugar.
    その煮ている時に、えっと、砂糖を入れて。
  • That’s quite easy. I’ll try it tonight.
    とても簡単だね。今夜試してみるよ。
  • You should invite me the next time you cook, ha?
    次に料理をするときは私を招待してね?
  • Oh, sure I will.
    わかった、そうする。
  • I will try that one of these days.
    近いうちに招待できるようにするよ。

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