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手段についてたずねる
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I’d love to be able to make your soda bread-
君のソーダブレッドがつくれたらいいんだけど、
is it hard?
難しいかな?
Not at all.
そんなことないよ。
Will I teach you?
教えようか?
Oh would you?
え、いいのかい?
That'd be class!
それはいい!
Just put 2 cups of wholemeal flour, a teaspoon of salt
全粒粉の小麦をカップ2杯と、塩を小さじ1杯、
and a teaspoon of bread soda in a big bowl and mix.
それと重曹を小さじ1杯を大きなボウルに入れて混ぜ合わせて。
Right, that’s easy so far!
よし、ここまでは簡単だね。
Then stir in 2 cups of buttermilk and mix it.
そうしたら、バターミルクをカップ2杯を入れて、混ぜて。
Again, that’s fairly straightforward.
またもや簡単な手順でよかった。
Do I knead it?
こねていいの?
Knead it lightly
軽くこねてね。
and then make it into a flat circle on a floured baking sheet.
そうしたら、小麦粉をまいたベーキングシートに平たい円にして置いていこう。
Ok.
よし。
Get a big knife and mark a cross on the top of the bread
大きなナイフを使って、パンの上に十字をつけて。
and pop it into the oven for about 40 minutes.
そうしたらオーブンに入れて、40分待とう。
How hot should the oven be?
オーブンはどれくらい熱しておいた方がいい?
Oh, about two hundred degrees celsius.
んー、200℃くらいだね。
Great! It’s so easy once you know how!
よし!一度作り方がわかればもう簡単だね。
It’s nice with smoked salmon on it,
上にスモークサーモンをのせると美味しいよ。
or just some butter while it’s still piping hot from the oven!
それか、オーブンから出して熱々の状態でバターをぬるだけでも美味しいよ。
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